top of page

TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde)

TCM of traditionele Chinese geneeswijze is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende gezondheids disciplines die ontstaan zijn in het Oude China en de dag van vandaag nog steeds hun meerwaarde vertonen.

2500 jaar geleden was acupunctuur al een wijd verspreid in het Oude China. Het was al zo danig ontwikkeld dat het toen al op het punt stond van de kennis die we nu nog steeds hebben. Acupunctuur is een onderdeel van de TCM (Traditionele Chinese geneeskunde), Het is waarschijnlijk de bekendste vorm van TCM. Het bevat buiten het prikken met naalden aan de hand van acupunctuur ook uit moxa, cupping, massagetechnieken, voedingsadvies, bewegingsvormen (zoals Tai Chi en Qigong), kruidenleer...

In tussentijd werd de acupunctuur door het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) herkent als een geneeskunde die evenwaardig is als de westerse-geneeskunde (de geneeskunde die wij kennen).Weet je niet goed welke behandeling het beste bij u past of wil je van meerdere behandelingen tegelijkertijd ondergaan? Dat kan, wij bieden ook een algemene consultatie aan binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Ook kunnen we makkelijk tijdens een behandeling ook andere aspecten van deze geneeskunde gebruiken en toepassen.

bottom of page